Curriculum Vitae

Skuespilpræstationer på scenen, på lærredet og i æteren.

2012: Teater Bühne, København. 'Monogami'.

En sanselig montage over begrebet "Monogami". En stilfuld dans, hvor der tages livtag om de prædefinerede holdninger og normer vi sætter for parforholdet. Fortalt med visuelle optrin, absurde scenarier og nervepirrende realisme, leveret med en kærlig humor og stor ømhed for mennesket. Koncept, historie og iscenesættelse af Teater Bühnes Ensemble. Spillede forskellige roller, bl.a. en selviscenesættende cirkus-sprechstallmeister, som på grotesk domptør-manér tilbyder udfriende forløsning for kærlighedsforsømte kvinder.

2010: Teater GoatEatsBox, København. 'Saudade'. Instruktion: Maria Søndberg Clausen.

Skæbnefortællinger om fem almindelige mennesker i en almindelig hverdag. Den almindelige virkelighed er i virkeligheden til tider imponerende dramatisk, når man tænker over det. Og almindelige menneskers historier er faktisk gribende sanselige og hjerteskærende. Koncept og historie udarbejdet af Teater GoatEatBox' Ensemble. Spillede forskellige roller, bl.a. en ensom skolelærer, som via datingsider på internettet forsøger at finde den store kærlighed.

2008: Lo Specchio, Roskilde. 'Mordskab' af Jack Popplewell. Instruktion: Lisbeth Damgaard.

Engelsk krimikomedie om den emsige og snusfornuftige Mrs. Piper, der, sammen med den forkølede og iltre kriminalkommissær Baxter, forsøger at opklare en mordsag i det firma, hvor hun er ansat. Mrs. Piper har nemlig fundet selveste direktøren myrdet på sit kontor, og så går den vilde morderjagt i bedste slapstick-stil. Spillede birolle som bogholder Westerley, der vist ikke har helt rent mel i posen.

2006: Lo Specchio, Roskilde. 'Menneskeføde' af Nicholaj Siltan. Instruktion: Anni Snitgaard og Nicholaj Siltan.

Et psykologisk drama om to mænd, som diskuterer deres forgangne kærlighedsforhold til den samme kvinde. De to har vidt forskellige opfattelser af, hvordan de ømme følelser skal håndteres for at skabe den bedste tilværelse. Er det det kødelige og lystbetonede begær, eller det romantiske og dybtfølte parforhold, som giver det mest fyldestgørende udbytte af kærligheden? Spillede den af de to, som mindes kærligheden med hjerteknuste følelser og fortabte drømme.

2006: Universitetsradioen, København. 'Kanotur i det fri' radiodrama af Bolette B. J. Elvstrøm. Instruktion: Bolette B. J. Elvstrøm.

Dialog mellem to gode venner, som tager på kanotur. Undervejs afslører den ene fortrængte følelser fra fortiden, og den anden forsøger på sin egen håbløse facon at være til hjælp og støtte. Spillede den håbløse ven, der med en empati, som kun rækker til egen næsetip, alligevel formår at give sin ven det han har brug for.

2005: TeaterHUSET, København. 'Fruen fra havet' af Henrik Ibsen. Instruktion: Bolette B. J. Elvstrøm.

Ibsens fortælling om den frihedssøgende hustru, som falmer og bliver vanvittig i ægteskabets lænker. Spillede rollen som overlærer Arnholm, der er gammel ven af huset, og som er hidkaldt for at bringe lidt glæde til den syge frues sind. Arnholm har dog sin egen agenda, og er mere interesseret i husets ældste datter.

2003: VILDSKUD-festival, København. 'Vinduet - samtale i morfintåger'. Instruktion: Dorte Rømer.

Lille dialog mellem to mænd, som nyder udsigten fra et hospitalsvindue. Et skænderi om hvem der har mest ret til vinduespladsen ender med at tage livet af den ene. Spillede den mavesure egotripper, som er misundelig over ikke at kunne se udsigten fra vinduet.

2003: Lo Specchio, Roskilde. 'Påklæderen' af Ronald Harwood. Instruktion: Dorthe Hansen og Rasmus Christiansen.

Tragi-komisk forestilling om livet på et engelsk tourneteater under anden verdenskrig, hvor kærligheden har særdeles trange kår. Spillede den ene hovedrolle som teaterdirektøren og skuespillerstjernen Sir, en mand på vanvidets rang som følge af ekstremt psykisk og fysisk pres, der til sidst ender med at tage livet af ham.

2002: TheaterGruppen, København. 'Og Mens Himlen Venter...' af Christina Fjordbank. Instruktion: Mikael Lindeman.

Absurd komedie om fire mennesker, der venter på den endelige dom. Spillede rollen som Albert, en excentrisk fysiker med et enormt mindreværd og angst for kvinder.

2001: Lo Specchio, Roskilde. ‘De lærde Kvinder’ af Molière. Instruktion: Kaj C. Jensen.

En god gammeldags komedie fra 1672 om tre skøre kvindfolk, der tror sig kloge, og som prøver at pådutte omgivelserne deres forkvaklede syn på verden. Spillede rollen som Trissotin, en poetisk skønånd, som kvinderne forguder pga. hans formidable vers og digte.

2000: Lo Specchio, Roskilde. ‘Arsenik og gamle kniplinger’ af Joseph Kesselring. Instruktion: Dorthe Sørensen.

En komedie om to gamle damer, der af medlidenhed tager livet af enlige mænd. Det går fint lige indtil damernes nevøer finder ud af, hvad der foregår. Spillede birolle som fladpandet politibetjent.

1999: Lo Specchio, Roskilde. ‘Flugten’ af Jesper Hyldegaard. Instruktion: Knud E. Damgaard.

En halvanden timers lang monolog om en tidligere fremmedlegionær, der gør status over et forholdsvis kort men begivenhedsrigt liv, efter at han modtager et brev fra sin afdøde søn. Spillede den eneste rolle som fremmedlegionæren Niller (Niels).

1999: Teatergruppen Rysensteen, København. ‘Generation of Zappers’. Instruktion: Lars W. Thomsen.

Improviseret ungdomsforestilling om unges oplevelser med livets barske realiteter. Idé og manuskript udarbejdet af Teatergruppen Rysensteen. Spillede rollen som Oliver, en fyr som pludselig bliver konfronteret med, at hans kæreste er tidligere incest-offer.

1998: Teatergruppen Rysensteen, København. ‘Julegys i Johannes Syv’s kirke’. Instruktion: Lars W. Thomsen.

Juleeventyr for børn. Idé og manuskript udarbejdet af Teatergruppen Rysensteen. Spillede birolle som retarderet oppasser for en grum grum greve, der laver slemme ting.

1998: Teaterforeningen Spor 1, Hvalsø. ‘Rune og Rikke’. Instruktion og manuskript: Michael B. Hansen.

En kort forestilling skrevet specielt til et ‘Agenda 21’ arrangement. Spillede den ene hovedrolle, Rune, en fyr, som lever helt i pagt med naturen, og som afskyr alt kunstigt og ikke-økologisk.

1998: Filmprojekt, København. ‘Trappen til himlen’. Instruktion og manuskript: Hector M. Vega.

Kortfilm om en ung mand, der tager nogle drastiske valg efter hans kæreste omkommer i et trafikuheld. Spillede birolle som jet-set drugdealer, der får et drabeligt endeligt.

1998: Teaterforeningen Spor 1, Hvalsø. ‘Spor 1 Revy’. Instruktion: Michael B. Hansen.

Revyforestilling af den gamle skuffe, med iørefaldende sange og småpolitiske sketches. Spillede professor i ingenting, som i et TV-interview analyserer visse lokalpolitikeres intetsigende udsagn.

1998: Ramsø Ungdomsskole, Viby Sj. ‘Hvad er nu det?’ Instruktion og manuskript: Bjarne Nielsen og Uwe Jacobsen. Musik: Palle Kjær.

Ungdomsrevykomedie. Medvirkede i et omskrevet Backstreet Boys nummer som sanger og dario-dreng.

1997-98: Den Ny Dramaskole, København.

Spillede forskellige roller i forestillinger vist internt på skolen. Vi arbejde med bl.a. Shakespeare, Luigi Pirandello, Richard Sheridan, Bernard Shaw, m.fl.

1997: The ArtsEd, London.

Spillede Petruchio i ‘Trold kan tæmmes’ af Shakespeare, og Romeo i en nyfortolkning af ‘Romeo og Julie’ også af Shakespeare. Begge stykker blev vist internt på skolen.

1997: Ramsø Ungdomsskole, Viby Sj. ‘Ambrosia’. Instruktion og manuskript: Bjarne Nielsen. Musik: Palle Kjær.

Ungdomsmusical delvis baseret på Atlantis-myten. Spillede birolle som gal videnskabsmand.

1996: Totalteater i Viby Sj. ‘Absalon i Ramsømagle’. Instruktion: Bjarne Nielsen og Lars W. Thomsen.

Teaterprojekt arrangeret i forbindelse med kulturbyåret, med manuskript af Bjarne Nielsen. Forestillingen handler om, hvordan kong Valdemar og biskop Absalon efter blodgildet i Roskilde i 1157 kommer til Ramsømagle på Midtsjælland, og her får Absalon idéen til at grundlægge Danmarks nye hovedstad København. Spillede rollen som nærsynet og distræt alkymist, der forsøger at helbrede kong Valdemar, som er såret.

1996: Ramsø Ungdomsskole, Viby Sj. ‘Lykkeridderen’ Instruktion og manuskript: Bjarne Nielsen. Musik: Palle Kjær.

Ungdomsmusical om en gal konge, som vil have evigt liv. Spillede hovedrollen som den gale konge.

1994: Ramsø Ungdomsskole, Viby Sj. ‘Achmedfobi’. Instruktion og manuskript: Bjarne Nielsen. Musik: Palle Kjær.

Ungdomsmusical om fremmedhad, med et snært af nynazisme. Spillede rollen som alkoholiseret arbejdsløs med en masse fordomsfulde meninger om alting.

1993: Ramsø Ungdomsskole, Viby Sj. ‘Mie og livet’. Instruktion og manuskript: Bjarne Nielsen. Musik: Palle Kjær.

Ungdomsmusical om en pige, der bliver gravid, og som efterfølgende skal træffe valget om hun skal få barnet, eller få foretaget en abort. Spillede rollen som den skamløse knægt, der gør pigen gravid, og som bagefter løber fra sit ansvar.

1992: Ramsø Ungdomsskole, Viby Sj. ‘Adamaten’. Instruktion: Bjarne Nielsen og Henning Sørensen.

Arne Gregersens forestilling fra starten af 80’erne viser os den klassiske kamp mellem det gode og det onde. En ung mand har opfundet en selvtænkende datamaskine, og skal nu træffe sit valg... Spillede rollen som Fanden himself, der sammen med Gud afgør verdens skæbne over et spil terning.

1991: Ramsø Ungdomsskole, Viby Sj. ‘Grænselandet’. Instruktion og manuskript: Bjarne Nielsen og Henning Sørensen. Musik: Mikkel Andersen.

Ungdomsmusical om hvad der sker når vi prøver kræfter med det okkulte. Spillede rollen som ægyptisk hotelvært, der på gebrokkent engelsk advarer sine gæster mod farerne i pyramiderne.